Megjelent a Kerio WinRoute Firewall 6.5

Megjelent a Kerio WinRoute Firewall vállalati tűzfal 6.5-ös verziója. A kis- és középvállalatoknak szánt szoftver új változatának legfontosabb újdonsága, hogy képes terheléselosztásra a rendelkezésre álló internetkapcsolatok között (link-load balancing) és támogatja a failovert, azaz az egyik kapcsolat kiesése esetén az átállást egy másikra. A cég közleménye szerint a szoftver minden internetes link terhelését valós időben figyeli, és az adatforgalmat ennek alapján automatikusan a kevésbé leterhelt hozzáférés felé tereli. A terheléselosztó modullal beállítható szabályok szerint lehet priorizálni a forgalmat, és dedikált sávszélességet lehet kiosztani az azt igénylő alkalmazások (például VoIP vagy streaming media) számára.

„Gyakorlatilag végtelen számú és technológiájú internetkapcsolatunk lehet, a terheléselosztásnak köszönhetően a Kerio WinRoute Firewall zökkenőmentesen kombinálja a kapacitásukat. Egy olyan megoldást dolgoztunk ki, amelyik könnyen telepíthető és automatikusan választja ki az optimális útvonalat az adott forgalomhoz” – dicsérte saját termékét a program fejlesztéséért felelős Kerio-vezető, Jan Jezek.

A Kerio WinRoute Firewall a külön megvásárolható kiegészítésekkel egy olyan komplett hálózatbiztonsági csomagként használható, amely az átjárón szűri a vírusokat, tartalomszűrést biztosít, integrált VPN-klienst tartalmaz, valamint hozzáférés-kezelésre és jelentéskészítésre is használható. A tűzfal egy áttekinthető felületet használó konzolon keresztül vezérelhető – távolról is.

A legújabb, 6.5-ös változat 16 nyelven jelent meg, köztük magyarul is. 30 napig ingyenesen kipróbálható változata letölthető a Kerio honlapjáról.

Azóta történt

Előzmények