Kertvárosi trollok a Google Waze ellen

Hirdetés

Los Angeles lakosai haragszanak a Google Waze-ra, amiért az a lakóövezetbe tereli az autóforgalmat. A korábban csendes utcák most állítólag tele vannak, mert a Waze az autópályákról ide tereli a forgalmat. Arról az autópályáról, amit nemrégiben 10 sávossá bővítettek, egyébként napi 379 ezer autóst szolgál ki.

A Waze a Google közösségi térképes alkalmazása, ami a cég térképszoftverét a felhasználók információira támaszkodva használja útvonal tervezéséhez. De figyelmeztet a bejelentett balesetek, vagy éppen az időjárás okozta problémák és rendőri intézkedések helyszíneit tekintve is. Sok esetben a Waze, amennyiben dugót észlel, alternatív útvonalakat javasol.

I405
I405

A Google-t meglepte a helyiek problémája. Egyik szóvivőjük szerint nem az alkalmazás rossz, hanem a Los Angeles-i forgalommal vannak problémák. Végül a helyiek nem vártak a városi vagy állami szervekre, hanem saját kezükbe vették az ügyet, és hamis jelentéseket küldözgetnek a Waze-nak balesetekről, hogy eltereljék a forgalmat a lakóövezetből.

A Google képviselője ezzel a jelenséggel kapcsolatban megjegyezte, az erőfeszítés igazából hiábavaló, ugyanis ha a rendszer jelentést kap egy balesetről, de több autós gond nélkül áthajt a területen, a jelentést automatikusan eltávolítják.

Azóta történt

Előzmények

  • A Google kicsinálja az eddig ismert Captchát

    Egy sokkal élhetőbb megoldást dolgoztak ki, ami a mobileszközökről netezők életét is megkönnyíti. Persze ismerni kell hozzá az állatokat.

  • Négy bázisát zárja be a Google

    Google Glass Store nyitott már Los Angelesben, San Franciscoban, New Yorkban és Londonban is. Most megválnak az összestől. Inkább az online értékesítésre fókuszálnak.

  • Élő menetrendinformációk a Google térképein

    A FUTÁR valós idejű információival is számol a keresőóriás útvonaltervezője.