Két számjegyű növekedést tervez a Freesoft

A Freesoft megtartotta tőzsdei pályafutásának első éves rendes közgyűlését, amely már az első nekifutásra határozatképesnek bizonyult, miután a megjelent tulajdonosok a szavazatok több mint 68 százalékát képviselték. (Ez nagyjából megegyezik a főrészvényesek befolyásával.) A mérleg egyhangú elfogadását követően az igazgatóság nagy vonalakban ismertette a Freesoft stratégiáját, idei terveit, s az esetleges kockázatokat.

Az idén várhatóan újabb akvizíciókat hajt végre a cég, ám már nem akkora intenzitással, mint az utóbbi időben tette – mondta el Keresztesi János vezérigazgató. (Az elmúlt négy hónap során három vállalatfelvásárlás történt, ennek köszönhetően a Freesoft mérete több mint duplájára nőtt). A további bevásárlásokat – ellentétben az eddigiekkel – már nem készpénzzel finanszíroznák, hanem rávennék a kiszemelt cég tulajdonosait, hogy Freesoft-részvényért cserébe apportálják vállalatukat a tőzsdei társaságba.

Az idei célokról szólva Keresztesi elmondta, hogy minden tekintetben két számjegyű növekedést terveznek, s szeretnék, ha valamennyi üzletáguk nyereségesen működne. Az árbevétel a várakozások szerint eléri majd a 2,1 milliárd forintot. A nyereségtervekről azonban egyelőre nem beszélt a vezérigazgató, mint mondta, az nagyban függ attól, hogy miként sikerült a nemrég felvásárolt cégek integrálása, valamint milyen teljesítményt nyújt a hamarosan megnyíló egyesült államokbeli iroda.

Ami a kockázatokat illeti, kérdéses például, hogy miként sikerül a friss szerzemények beillesztése a szervezetbe, és ilyen a hosszú távú projektek finanszírozása is. Két nagy megbízást – a MÁV-ost és a vodafone-ost – is még idén kell teljesíteni, ám a bevételek legnagyobb része csak jövőre folyik be. A részvényesi találkozót utoljára tartották a Vahot utcai székházban, ugyanis a társaság átköltözik a lágymányosi Infoparkba.

Azóta történt

Előzmények