Konferenciáznak a Joomla!-felhasználók

Az idén is megrendezi a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete a magyarországi Joomla!-napot, melyre a nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer (CMS) hazai híveit, felhasználói közösségét várják. A találkozóra ezúttal október 10-én kerül sor a tavalyi helyszínen: a budapesti CEU Konferencia Központban. A szervezők szerint az érdeklődőknek érdemes minél hamarabb regisztrálnia, mert már csak korlátozott számban kaphatók belépők.

A rendezvényen a résztvevők az aktuális webdizájntrendekkel ismerkedhetnek meg. Az elmúlt időszakban a Joomla! projekt külső fejlesztői közül többen adtak ki olyan, a Drupalból már ismert tartalomkonstrukciós készletek (CCK) funkcionalitásával rendelkező bővítményeket a Joomlához, melyeknek az a lényege, hogy egyéni mezők hozzáadásával egyetlen kiegészítő használható fel különféle tartalmak kezeléséhez (például bloghoz, termékkatalógushoz). A könönség többek között erről is átfogó tájékoztatást kap majd. A várhatóan még idén megjelenő Joomla! 1.6 újdonságait pedig egy olyan hazai előadó fogja bemutatni, aki a Joomla! 1.6 kiadáskezelési csoportjának a tagja.

Idén is eljön Belgiumból Johan Janssens, a Joomlatools csoport társalapítója és ügyvezetője, aki két évig a Joomla! projektvezetője is volt. Ő a Nooku keretrendszerről fog beszélni, mely beépülő modulként telepíthető a Joomla! 1.5-be, s segítségével a programozók nagyobb tudású bővítményeket vagy akár önálló webes alkalmazásokat tudnak fejleszteni – áll az egyesület közleményében.

Azóta történt

Előzmények