Korlátlan szabadnapot vezet be a LinkedIn

A LinkedIn is csatlakozik azokhoz a (főleg techipari) cégekhez, akik nem szabják meg, mennyi szabadságot vehet ki az alkalmazott. A november elsejével életbe lépő „érezd magad tulajdonosnak” kezdeményezés lényege ugyanis az, hogy a vezetővel egyeztetve mindenki annyit pihen, amennyit nem szégyell, ameddig a munkája el van végezve.

A kedvezményt kizárólag az Amerikai Egyesült Államokban lépi meg a vállalat, de a 8600 fő közül a többség ott dolgozik, így ők jól járnak. Persze csak akkor, ha élnek a lehetőséggel. Amerikában ugyanis egyre több ember él a munkájának (workaholic), egyes felmérések szerint mindössze a rendelkezésre álló szabadnapok felét használják ki az alkalmazottak.

A mentalitás a legtöbb európai munkahelyen szokatlannak számít, a kontinensen jellemzően törvényileg meghatározott a pihenéssel tölthető idő, aminek jelentős részéről a munkaadó döntheti el, mikor legyen.

A LinkedInnél ezentúl nem kell a munkaügyisnek a szabadnapokat engedélyeznie és vezetnie, a vállalatnak pedig nem kell attól félnie, hogy az emberek visszaélnek majd a lehetőséggel. Elég erős a verseny a jó pozíciókért, így többhónapos szabadságolások a jövőben sem várhatók.

Mi a PROHARDVER lapcsaládnál szerencsés helyzetben vagyunk, a fentiekhez hasonló rendszerben dolgozunk, és elmondhatjuk, hogy valóban jól jön néha, hogy akkor és annyi pihenőt vehetünk ki, amikor és amennyi a feltöltődéshez szükséges. Ennek viszont megvan az a hátulütője is, hogy néha azt vesszük észre, úgy telt el a hónap, hogy sem szombatonként, sem vasárnap nem pihentünk.

Azóta történt

Előzmények