Korlátozásokra készül a SoundCloud

15 ezerben limitálja a jövőben a SoundClud az alkalmazásprogramozási interfészén (API) keresztül történő lejátszások számát, jelentette be a vállalat. A hamarosan érkező frissítéssel a visszaéléseket akarják megfékezni, ugyanis a zeneszolgáltató szerint egyre többen próbálják kijátszani az alkotókat.

A döntés a weboldalakba ágyazott tartalmakat nem érinti, csak azokat az alkalmazásokat, amelyek a SoundCloud API-ját használják. A napi 15 ezres limitáció viszonylag kevés fejlesztőt érint majd, őket e-mailben is értesítik – derül ki a közleményből.

A felhasználók visszaterelése a SoundClud rendszerébe egy teljesen érthető lépés a vállalattól, ráadásul úgy tűnik, fizetős modellben néhány hónapon belül lehetőség lesz a továbbra is korlátlan lejátszásra az interfészen keresztül is. A fejlesztőktől azt kérik hogy ellenőrizzék, valós és aktív e-mail címmel használják-e a szolgáltatást, a kommunikáció ugyanis kizárólag ezen a csatornán zajlik majd.

A július elsejével életbe lépő változás kapcsán a közlemény a fejlesztők fontosságát hangsúlyozza, bár ennek némileg ellentmond, hogy mindössze két hét felkészülési időt biztosítanak. Jellemzően azok a mikroszájtok és zenei ajánlókkal foglalkozó oldalak járnak majd rosszul, amelyek a szolgáltatás köré építették fel zenei kínálatukat és kifejezetten ajánló jelleggel működtek.

Azóta történt

Előzmények