Tableteket kapnak egészségügyi szakdolgozók gyermekei

Az innovatív gyógyszergyártók ezer táblagéppel és mobilinternettel támogatják a koronavírus ellen harcoló egészségügyi szakdolgozók gyermekeinek otthoni tanulását.

Az iparági szövetség bejelentette, hogy megköszönve és elismerve a frontvonalban küzdő egészségügyi szakdolgozók megfeszített munkáját, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával (MESZK) együttműködésben – a Magyar Telekom és a SAMSUNG Magyarország támogató közreműködésével – ezer darab prémium táblagéppel, valamint mobilinternet hozzáféréssel segíti a szakdolgozók gyermekeinek otthoni tanulását.

Dr. Kókai-Nagy Ákos, az AIPM elnöke a járvány kapcsán tett konkrét lépésekről elmondta: „Az iparág szereplői minden erejükkel azért dolgoznak, hogy a kihívásokkal teli körülmények ellenére gördülékeny és folyamatos legyen minden magyar beteg gyógyszerellátása. Aktívan részt veszünk a koronavírus ellen használható új vakcinák, diagnosztikumok és kezelések összehangolt kutatásában és fejlesztésében, kiaknázzuk világelső tudományos eredményeinket, rendelkezésre bocsátjuk emberi és egyéb erőforrásainkat az új terápiák kifejlesztésére irányuló minden korábbinál szélesebb körű tudományos együttműködés elősegítése érdekében.”

„Szorosan együttműködünk és közvetlenül támogatjuk a frontvonalban küzdő egészségügyi szakembereket és szervezeteket. Az AIPM a most induló adományozási program keretében praktikus segítséget nyújt a járvány következményeinek enyhítésében.” – tette hozzá dr. Holchacker Péter, AIPM igazgatója a kezdeményezés kapcsán. „Éppen ezért az innovatív gyógyszergyártók nevében az AIPM 1000 darab prémium táblagéppel, valamint 80 perc lebeszélhetőséget és 10 GB adatforgalmat tartalmazó SIM kártyákkal járul hozzá ezer egészségügyi szakdolgozó gyermekének korszerű és kényelmes online tanulásához, hogy amíg szüleik mindannyiunkért dolgoznak, legalább gyermekeik tanulása miatt ne kelljen aggódniuk.”

Annak érdekében, hogy a Magyar Telekommal és a SAMSUNG Magyarországgal együttműködésben megvalósuló közvetlen támogatás valóban a leginkább arra rászorulókat segítse az otthoni oktatásban, az 1000 darab táblagép összehangolt és hatékony elosztásáról a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) gondoskodik.

Azóta történt

Előzmények