Közös adóslistát készítenek a mobilcégek

A Pannon GSM, a T-Mobile és a Vodafone az elektronikus hírközlési és az adatvédelmi törvény előírásainak megfelelve 2006. január 2-től közös adósadatbázist hoz létre. A visszaélések kiszűrése érdekében létrehozott közös adatbázisba azon ügyfelek adatai kerülnek be, akiknek a szolgáltatók bármelyike számlatartozás miatt teljesen korlátozta a szolgáltatás igénybevételét.

A jogszabályi előírásoknak megfelelően minden érintett levélben kap tájékoztatást arról, ha bekerül a nyilvántartásba, és akkor is, ha kikerül onnan. A naponta frissülő adatbázis figyelmezteti a mobilszolgáltatókat, ha lejárt tartozással rendelkező ügyfél kíván előfizetést vásárolni. Az adatbázisban szereplő előfizetőkkel szemben mindhárom szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az előfizetői szerződés megkötésénél figyelembe vegye annak tényét, hogy az ügyfél adatai szerepelnek a közös adatbázisban – sejthető, hogy a "figyelembe vétel" ebben az esetben az új szerződéskötés megtagadását jelenti.

Azóta történt

  • Nevet vált a Pannon GSM?

    Lapértesülések szerint a T-Mobile után a második legnagyobb hazai mobilszolgáltató is korszerűsíti imázsát. Mégpedig hamarosan.

  • Tavaly csak a Vodafone erősített

    A piac telítődését jelzi, hogy lassul a mobilosok táborának növekedési üteme. A Pannon és a T-Mobile is veszített részesedéséből.

  • Változtat tarifacsomagjain a Pannon

    Az arculat átalakítása után most az előfizetéses ügyfeleknek szánt díjcsomagjain is változtat a mobilszolgáltató. Cél az egyszerűség.

Előzmények