Megnyitották Kuba első laptopgyárát

Természetesen állami irányítással, de kínai technológiával készülnek a laptopok és a tabletek.

A kubai állami tévé beszámolója szerint december 23-án átadták Havannában az ország első olyan gyárát, ahol a lakosság számára tableteket és laptopokat fognak gyártani.

Kuba
[+]

A gyár tulajdonosa egy állami informatika szervezet, az ipari minisztérium által működtetett Gedeme, az előzetes tervek szerint az üzemben naponta 500, évente körülbelül 120 ezer készüléket lesznek képesek előállítani. A riportban arról számoltak be, hogy az itt készülő laptopokat Celeron, i3, valamint i5 processzorokkal szerelik, illetve 8 és 10 hüvelykes tableteket állítanak elő (a helyi tudósítások szerint a nagyobbik tablethez billentyűzet és 1 TB tárolókapacitás is jár majd).

UCI
[+]

A technológiát, a felszerelést és a munkaerő kiképzését, betanítását a kínai Haier biztosítja, de a fejlesztésekben részt vesznek a helyi informatikai egyetem (Universidad de las Ciencias Informáticas) szakértői is, akik operációs rendszereket és alkalmazásokat készítenek a gépekre.

A gyár megnyitása komoly előrelépést jelent, mivel bár Obama elnök 2014-ben elindította a két ország között gazdasági kapcsolatok normalizálásának folyamatát, az amerikai embargó gyakorlatilag változatlanul még mindig érvényben van.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Haier

Azóta történt

Előzmények