Látogatottsági rekordot hozott a választás

Az internetes portálok látogatottságát mérő Medián Webaudit közleménye szerint a parlamenti választások első fordulójának másnapja hagyományosan látogatottsági rekordot hoz. Ez az idén sem volt másként: április 10-én 2 millió 67 ezer látogató összesen közel 128 millió lapot töltött le az auditált portálokon.

Ezen a napon több mint egymillió egyedi látogató kereste fel a hírportál mellett többek között a Freemailt, a Vizslát és a Honfoglalót is magában foglaló Origo portálcsoport oldalait. Eddig hazánkban egyetlen portál sem ért el ilyen magas látogatói számot egy nap alatt. Az oldalletöltésekben is rekordot döntött az Origo portálcsoport, melynek oldalain több mint 32 millió találatot regisztráltak.

Április 10-én a másik meghatározó hazai hírportál, az Index belföld rovata – melyben a választásokkal kapcsolatos hírek jelentek meg – is kétszer annyi olvasót vonzott és kétszer annyi oldalletöltést produkált, mint más napokon. A portálcsoport egyedi látogatóinak száma ezen a napon meghaladta az 500 ezret.

Előzmények