Leállította a Wii U bolti forgalmazását az egyik legnagyobb angol áruház

Nemrég írtunk róla, hogy az Egyesült Királyságban az Asda és az Amazon saját hatáskörben – azaz a Nintendótól függetlenül, hiszen a japán vállalat még mindig nem hajlandó lejjebb vinni a Wii U hivatalosan ajánlott fogyasztói árát – jelentős árcsökkentést hajtott végre, hogy megszabaduljanak a korábban felhalmozott raktárkészlettől. Az Asda akkor már másodszor vitte lejjebb a Wii U árát a 249 fontos hivatalos árról, de úgy látszik, még ennyiért sem kell az embereknek a Nintendo aktuális gépe, mert a kereskedő bejelentette, hogy leállítja a konzol bolti forgalmazását (amikből jelenleg 555 van az országban), és a jövőben kizárólag online árusítja azt.

Reggie Fils-Aime, a Nintendo of America elnöke
Reggie Fils-Aime, a Nintendo of America elnöke

Az Asda lépése jól mutatja, mennyire gyenge az érdeklődés a Wii U iránt. A tavaly év végén megjelent konzolon még mindig kevés az igazi húzócím, és az értékesítési problémák miatt egyre több kiadó és fejlesztő dönt úgy, hogy a helyzet javulásáig felfüggeszti Wii U-s fejlesztéseit. Egyelőre nem igazán látni, hogy a Nintendo hogyan fog életet lehelni a platformba, miközben a játékosok figyelme már az év végén megjelenő PlayStation 4 és Xbox One körül forog, melyek a Nintendo konzoljánál nagyságrendekkel erősebb hardverrel, számos fejlett közösségi- és médiaszolgáltatással, valamint látványos játékokkal érkeznek. A japán cég a hivatalos árcsökkentéstől továbbra is elzárkózik, de a játékok fejlesztését próbálja felgyorsítani, és ígéretük szerint az év második felében már tényleg jönni fognak az eddig tologatott játékok.

Az Asda lépésére reagálva a Nintendo kiadott egy közleményt, melyben elismeri, hogy a „szoftver adja el a hardvert”, és reményeik szerint a Super Mario 3d World vagy a Wonderful 101 majd lendületet ad a Wii U-nak.

Azóta történt

Előzmények

  • Újabb Xbox One hátraarc, jöhetnek az indie játékok

    A gép bejelentésekor a Microsoft még nem akarta a kiadó nélküli indie fejlesztőket az Xbox Live-ra engedni, a naponkénti bejelentkezés és a használt játékok terén bekövetkezett pálfordulás után most ebben a kérdésben is 180 fokos fordulatot vettek.

  • Szabadulnának a Wii U készletektől a kereskedők

    Az angol Asda áruházlánc tovább csökkentette a konzol árát, az Amazon követte a példáját.

  • Az EA kihátrált a Wii U mögül

    A Nintendo konzolja eddig messze a japán cég várakozásai alatt teljesít, és az eddig is játékhiánnyal küzdő, fél évnél alig idősebb platform most a világ egyik legnagyobb kiadójának támogatását is elveszítheti.