Lecsaptak a Zotob és Mytob férgek létrehozóira

Kevesebb mint két héttel a féregvírusok megjelenését követően, augusztus 25-én a bűnüldöző szervek Marokkóban és Törökországban letartóztatták a Zotob és Mytob féregvírusok létrehozásával és terjesztésével gyanúsított személyeket – kaptuk a hírt a Microsofttól. A szoftvercég szorosan együttműködött az Egyesült Államokban és más országokban található bűnüldöző szervekkel, amely során nyomozati és technikai támogatást nyújtott féregvírusok elleni küzdelemhez.

A vállalat elismerően nyilatkozott a török és marokkói hatóságok munkájáról és hatékony együttműködésükről az FBI nyomozóival. "A Microsoft világszinten működik együtt a bűnüldöző szervekkel annak érdekében, hogy gyorsan azonosíthassák, majd tetteikért felelősségre vonhassák a kibertér bűnözőit, és ezáltal védelmet biztosíthassanak a felhasználóknak" – nyilatkozta az ügy kapcsán Brad Smith, a Microsoft elnökhelyettese és vezető jogtanácsosa.

A lényeg, hogy megvannak a felelősök. Ilyenkor még a világmegmentő sajtónyilatkozatokat is elnézőbben fogadjuk – a szerk.

Azóta történt

Előzmények