Legalább 3 milliárd dollárt fektet közösségi irodába a SoftBank

A WeWork nyilvános irodáit 15 országban találhatjuk meg, a hatalmas tőkeinjekciótól további agresszív terjeszkedés várható.

Hamarosan véglegesíti megállapodását a japán SoftBank és az amerikai közösségi iroda, a WeWork. A CNBC úgy tudja, több mint három milliárd dollárt tenne a startupba a japán vállalat.

A hírek először még 1 milliárdról szóltak, ami azóta egyre csak hízik. Decemberben találkozott a SoftBank vezetője Donald Trumppal, akinek azt ígérte, 50 milliárd dollárt hoz az Egyesült Államokba, és ötvenezer új munkahelyet teremt.

A CNBC informátora szerint először 2 milliárd dollárt, majd második körben még egy milliárdot fektetne be a SoftBank, ám ez a szám felkúszhat szintén két milliárd környékére, ezzel összesen közel 4 milliárdossá válhat a tranzakció.

Az intenzíven terjeszkedő WeWork mára 15 országban 154 közösségi irodával rendelkezik, főleg az Egyesült Államokban erős, de Argentínától Brazílián át Franciaországon keresztül Kínáig és Izraelig vannak nyilvánosan használható irodáik.

Előzmények