Lemondott az Infineon vezérigazgatója

Tegnap lemondott a német félvezetőgyártó Infineon Technologies AG elnök-vezérigazgatója, Ulrich Schumacher. A vállalat hivatalos közleménye nem indokolta a váratlan lépést, de a céghez közelálló források szerint a vezető leváltását egy heves vita után az igazgatótanács kezdeményezte. Schumacher posztjára időlegesen, az új vezérigazgató kinevezéséig a felügyelő bizottság elnökét – a BASF korábbi pénzügyi vezérigazgatóját – Max Dietrich Kleyt helyezték.

A fém- és textilipari dolgozókat képviselő szakszervezet, az IG Metall az Infineon-vezér lemondása kapcsán kiadott közleményében úgy fogalmaz, hogy Schumacher "autokratikus vezetési stílusa" miatt stratégiai kérdéseket – így egyebek mellett a vállalat központját Svájcba költöztetését – érintő vitába keveredett a vezetőség tagjaival. Visszahívását tegnap egy heves szócsata után a felügyelő bizottság kezdeményezte – írja a Bloomberg.

Schumacher (45) 1999 áprilisában került az Infineon élére, amikor a cég levált a Siemens AG-ról. Vezetése alatt a vállalat 5000 alkalmazottat bocsátott el a költségek csökkentése érdekében, ám kilenc negyedévnyi sorozatos veszteség után tavaly nyereséget ért el.

Azóta történt

Előzmények