Lemondott az Opera Software vezérigazgatója

Jon von Tetzchner az Opera Software társalapítója a mai nappal távozik a vezérigazgatói székből, helyét a vállalathoz egy éve visszacsábított Lars Boilesen korábbi kereskedelmi igazgató veszi át azonnali hatállyal – áll a cég friss sajtóközleményében.

Tetzchner és kollégája, az azóta elhunyt Geir Ivarsøy a norvég Telenor telefontársaságnál dolgoztak közösen a MultiTorg Opera nevű böngészőalkalmazás fejlesztésén. Miután a projektet ejtette a nagyvállalat, a két szakember kivásárolta a szoftver jogait, saját céget alapítottak és tovább folytatták a programot immáron Opera név alatt. Tetzchner az 1995-ös indulás óta, vagyis közel 15 éve töltötte be a vezető tisztséget, és továbbra is teljes munkaidőben dolgozik majd a cégnél stratégiai tanácsadóként. Döntését nem indokolta meg.

Lars Boilesen az Opera értékesítési és marketingcsoportjának alelnökeként dolgozott 2000 és 2005 között, később az Alcatel-Lucent vállalat északi régiójának vezetését vállalta, innen tért vissza az Operához tavaly kereskedelmi igazgatóként. Karrierjét a dán Lego Group játékipari cégcsoportnál kezdte.

Azóta történt

Előzmények