Lengyel győzelem a kétnapos programozóversenyen

Vasárnap véget ért a Budapesti Műszaki Egyetemen az V. Nemzetközi 24 órás Programozóverseny. A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete és a Simonyi Károly Szakkollégium szervezésében, a Fornax Rt. támogatásával az idei döntőn 30 csapat vett részt. Az immár hagyománynak számító rendezvényen összesen 49 ország 304 háromfős csapatából válogatták ki a döntősöket, akik aztán a helyszínen mérték össze programozói tudásukat, kitartásukat, állóképességüket.

Mint minden évben, idén is egy központi téma köré épített feladatokkal kellett a versenyzőknek megbirkózni. A téma mobiltelefonok programozása volt, ezen belül hang- és alakfelismerésen, játékfejlesztésen volt a hangsúly, de zenére táncoló virtuális embert is programoztak a versenyzők mobiltelefonjaik kijelzőjére, és egy háromdimenziós labirintust is meg kellett jeleníteniük. A kiértékelésben a csapatok is részt vettek, egymás ellen versenyezhettek mobiltelefonjaikra írt játékaikkal. A tavalyi győztes is segített a feladatok összeállításában, valamint a kiértékelésben.

A díjakat vasárnap délután osztotta ki Baross Levente a Schönherz Informatikai Stúdió, Kiss Attila a Balabit IT Kft., Papp Miklós a CGShop, Gránicz Ádám az EPAM és Prof. Recski András a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara képviseletében. „Idén az első 12 csapat között, összesen több mint 15 000 euró értékben tudtunk ajándékokat kiosztani” – mondta Haidegger Tamás főszervező.

Az első helyet a Garbage Collectors csapat (Lengyelország) szerezte meg 820 ponttal, a második helyezett a qwertY csapat lett szintén Lengyelországból (745 ponttal), míg a Trial Version nevű magyar csapat végzett a harmadik helyen 736 ponttal. A legjobb tizenkettőbe összesen öt magyar csapat jutott be.

A megnyitót és a díjkiosztó ünnepséget az érdeklődők elő internetes közvetítésen keresztül a világ bármely pontjáról figyelemmel kísérhették. A részletes eredmények a rendezvény alatt készült képekkel, videókkal, interjúkkal együtt megtalálhatók a verseny hivatalos honlapján a http://www.challenge24.org oldalon.

Azóta történt

Előzmények