A Lenovo visszavásárolja mobilüzletágát

A Lenovo, a világ negyedik legnagyobb PC-gyártója tegnap bejelentette, hogy 200 millió dollárért visszavásárolja másfél éve eladott mobiltelefonos üzletágát.

A 2008-as akció idején azzal indokolták döntésüket, hogy inkább a PC-piacra koncentrálnak, ezért profiltisztítási megfontolások miatt választották az eladást. Most viszont Wong Wai Ming, a Lenovo pénzügyi vezetője kijelentette, hogy a mobilinternet fejlődése miatt úgy határoztak, hogy váltanak, s az anyacégtől, a Legend Holdingstól, a menedzsmenttől, valamint egyéb befektetőktól az eladási ár duplájáért, 154 millió dollárnyi készpénzért, illetve 46 millió dollár értékű részvényért visszavásárolják a Lenovo Mobile-t.

Terveik között az szerepel, hogy először a kínai piacra (ahol a PC-ket illetően ők az elsők) gyártanak mobilokat, mielőtt a világ más országaiban is megkezdenék a terjeszkedést, hogy felvegyék a versenyt például HP-val, a Dell-lel és az Acerrel, akik még idén be kívánnak lépni az okostelefonok piacára.

Előzmények

  • Berobban a mobilinternet

    Több mint félmillióan használnak mobilinternetet Magyarországon. Egyértelmű, hogy a mobiltelefonálás után a szabad internetezés is tömegeket hódít meg.

  • Rekordnövekedés a mobilinternet-piacon

    Az elmúlt hónapban 42 ezer új előfizetést regisztrált a három operátor. Az egy előfizetőre jutó adatforgalom ugyanakkor csökken.