Megvan a Lenovo Motivátor Nagydíj győztese

A Lenovo bejelentette, hogy a héten zárult le a Motivátor Nagydíj döntője és záróeseménye az Ötkertben. A cég két hónapig tartó kampányára összesen 60 csapat nevezett, azonban a döntőben már csak a legjobb öt csapat mérkőzhetett meg egymással a szakmai zsűri előtt. Az élő show-ban az öt csapatnak egyenként mindössze 3 perce volt meggyőzni a zsűritagokat, hogy az övéké a legjobb ötlet. A győztes: a MiUtcánk.hu nevű csapat.

A szakmai zsűri elnöke Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója a következőképpen nyilatkozott a Motivátor Nagydíj döntőjéről: „Úgy gondolom, hogy nagyon elégedettek lehetünk az eredménnyel, hiszen hosszú folyamat és felkészülés előzte meg a mai estét, aminek meg is lett az eredménye. Öt felkészült, összeszedett, lelkes csapatot láthattunk, akik mindent megtettek azért, hogy a dobogó legfelső fokára állhassanak. A MiUtcánk.hu csapat teljes mértékben megérdemelte az első helyet és az értékes nyereményeket, hiszen kreatív és színvonalas prezentációval készültek. A legfontosabb dolog, hogy ezek a csapatok olyan tapasztalatokra tehetnek szert a jövőben, ami biztosan előre fogja mozdítani a karrierjüket. Természetesen a többi csapat sem szomorkodhat, hiszen ők is nyertesek, ha nem is első helyezettek. Valamint azt mindenképpen ki szeretném emelni, hogy a Motivátor Nagydíj Felkészítő Napján nagyon megkedveltem a csapatokat, hiszen ha még kiforratlanul is, de olyan jellemzőkkel bírnak, mint amilyen a Lenovo is, kreatívak, újítók, nagyra törőek és innovatívak.”

A MiUtcánk.hu csapattagjai Bakó Zsolt, Pangert Roland és Szabó Dávid a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola tanulói, akiket közel száz csapat közül választott ki a szakmai zsűri. Az egyetemisták elmondása szerint a projektjük egy barátságosabb és személyesebb lakókörnyezetet mutat be, ugyanis a nagyvárosi emberek kevésbé ismerik egymást, így nem használják ki az összetartó és modern lakóközösség szociális és gazdasági előnyeit. A csapat célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket azáltal, hogy élhetőbb és összetartóbb közösséget tudjanak teremteni maguknak az egyetemisták saját fejlesztésével.

A nyertes pályázatok elbírálását a Motivátor Nagydíjra felkért szakmai zsűri végezte: Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár, Halácsy Péter, a Prezi alapítója, Szép Fruzsina, a Sziget Kft. programigazgatója, Radnai Péter, a Kocka-ház ötletgazdája és a Chello Central Europe produkciós igazgatója, valamint Turcsán Tamás, független start-up tanácsadó, a SmartUp Kft. alapítója.

Azóta történt

Előzmények