Letölthető a Thunderbird 1.0

A hét elején megjelent angol nyelvű verzió alapján elkészült a népszerű ingyenes Outlook-alternatíva legfrissebb kiadásának magyar fordítása. A magyar nyelven kommunikáló Thunderbird 1.0 egyelőre csak Windows környezethez tölthető le, más operációs rendszerekhez továbbra is csak az angol felület érhető el.

A Mozilla Organization által fejlesztett internetes alkalmazások egyre komolyabb konkurenciát jelentenek a Windows plaformon eddig szinte egyeduralkodó Microsoft-termékeknek. A cég alig egy hónapja jelentette meg népszerű böngészőjének, a Firefoxnak legújabb, 1.0-s változatát, és máris több tízmillió letöltést regisztráltak a különböző nyelvi változatokkal együttvéve. A Thunderbird levelezőkliens népszerűsége is töretlenül emelkedik, köszönhetően azoknak az extra szolgáltatásoknak és hatékony biztonsági eljárásoknak, amelyekkel a konkurens fizetős alkalmazások közül sem mindegyik rendelkezik.

A Thunderbird levelezőprogram különböző operációs rendszerekhez fejlesztett változatai letölthetők Mozilla Organization weboldaláról, a magyar nyelvű lokalizált változat pedig a Honosító Műhely oldaláról.

Azóta történt

Előzmények