Nagy üzlet: milliárdokért vásárolják fel a LogMeIn-t

A készpénzes tranzakció értéke meghaladja a négymilliárd dollárt.

A 2003-ban Budapesten, részben magyar alapítású, az évek során magát globális IT-nagyvállalattá felküzdő LogMeIn ma honlapján jelentette be, hogy két nagy amerikai befektető vállalkozás, a San Francisco Partners és az Evergreen Coast Caopital Corporation részvényenként 86,05 dollárt kínált számukra készpénzben a vállalat felvásárlásáért, és ebbe ők beleegyeztek.

A teljes vételár az ajánlattétel időpontjában körülbelül 4,3 milliárd dollár, azaz kb. 1270 milliárd forint. A bejelentés után a részvényárak alig változtak, mivel a prémium kevés – igaz, ahogy a közlemény ki is tér rá, ahhoz képest, amikor bejelentették az eladási szándékot, vagyis a szeptemberi árfolyamot nézve 25 százalékkal magasabb.

A LogMeIn igazgatótanácsa jóváhagyta a felvásárlást, és most a részvényeseket is erre biztatják. Ha minden rendben megy, és a szándékbejelentés utáni, kötelezően előírt időszakban sem történik változtatás, akkor a tranzakció a részvényesek hozzájárulása és hatóságok jóváhagyása után 2020 közepén zárulhat le.

Azóta történt

Előzmények