Lopják az FBI laptopjait


Havonta 3–4 laptop tűnik el az FBI alkalmazottaitól, egy részüket ellopják, más részüket elveszítik, s a Szövetségi Nyomozóiroda munkatársai még azt sem tudják megmondani, hogy ezeken a gépeken vajon milyen típusú információk voltak – áll az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának hétfői jelentésében.

A vizsgálóbiztos megállapításai szerint, bár az FBI-nál egyre hatékonyabban módszereket dolgoznak a fegyverek és a laptopok ellopása vagy elvesztése ellen, ám az öt évvel ezelőtti, hasonló jellegű vizsgálat által megállapított hiányosságokat még nem voltak képesek teljes mértékben orvosolni. A biztos különösen nagy gondnak látja, hogy az Iroda munkatársa nem tudják megmondani, azaz nem tartják nyilván, hogy az eltűnt számítógépeken vajon bizalmas adatokat, mondjuk, operatív terveket tároltak-e, vagy csak az ebédjegyeket igénylők névsorát.

Az öt évvel ezelőtti jelentés adatai szerint az akkori biztos 354 fegyver és 317 laptop eltűnését állapította meg a vizsgált 28 hónapos időszakban. Az új jelentés szerint az elmúlt 44 hónapban 160 fegyvernek és 160 laptopnak kélt lába a szövetségi nyomozóknál.

Az FBI nem kommentálta a vizsgálat eredményét – mint mondták, készülnek a válaszra.

Azóta történt

Előzmények