Magyar vezető irányítja az Avnet egyik fontos európai részlegét


Kurel János

A tavalyi év során az Avnet Technology Solutions megvásárolta az Access Distributiont, a Sun termékek vezető forgalmazóját. Majd jött a hír, hogy áprilisi belgiumi igazgatósági ülésén az Avnet bejelentette, hogy az Access vállalatot a Kurel János alelnök vezette Partner Solutions divízióba integrálja, és a magyar vezető feladatköre bővül az új termékek kereskedelmi hálózatának kiépítésével.

Mindez azt jelenti, hogy az integráció következtében a Kurel János alelnök felelősségi körébe tartozó divízió öt üzleti régióra bővül e hónaptól. A magyar alelnök irányítja a jövőben az Egyesült Királyság, Olaszország, Németország, a nyugati régió (Franciaország, Hollandia, Spanyolország, Belgium) és a közép-kelet-európai régió (Svájc, Ausztria, Csehország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, és Románia) IT-disztribúciós folyamatait és az új Access termékskála bevezetését ezekben az országokban.

Kurel János 1998-ban lépett az Avnet kötelékébe mint a magyar leányvállalat megalapítója és vezetője. 2000-től az ő javaslatára bővült a magyar képviselet portfoliója a Sun termékskálájával, és ezt követően három közép-európai ország (Csehország, Lengyelország, Magyarország) ügyvezetőként irányította az Avnet eladásait és csapatát régiónkban. 2004-ben nevezték ki az IBM, a HP és a Sun termékek disztribúcióját összefogó Partner Solutions divízió élére alelnökként, s ezzel az előléptetéssel az amerikai központú multinacionális vállalat felső vezetői körébe elsőként került magyar menedzser.

Az integráció előnyeiről Kurel János a következőket emelte ki: „Egy nagyszerű üzleti kombinációt sikerült létrehoznunk az Avnet Partner Solutions divízió és az Access összeolvadásával, ahol kiváló szakemberek dolgoznak, és kitűnő tervek születnek. Most értünk el ahhoz az üzleti határhoz, hogy kiszélesítsük a spektrumunkat, hogy még jobb hardver- és szoftverportfoliókat készítsünk partnereink számára. Továbbra is a növekedés, tökéletesedés a célunk, ezzel a lépéssel pedig bebizonyíthatjuk, hogy az európai régiókban számos disztribúciós lehetőség rejlik még.”

Azóta történt

Előzmények