Magyarországon is elindult az IBM Expressz

Az IBM ma Magyarországon is elindította Express Advantage programját, amely kis- és középvállalatokra (kkv) szabott hardver- és szoftvertermékeket, valamint komplett üzleti megoldáscsomagokat tartalmaz. Az ajánlatokat az IBM Magyarország hazai partnerek bevonásával alakította ki – eddig az iKron, az itelligence, a Kreatech, a Megatrend, az R&R Software, a SPOT és a Szintézis csatlakozott a kezdeményezéshez.

A kínált megoldások között vannak általános és iparág-specifikus termékek, többek között kiskereskedelmi értékesítési folyamatot, kábeltelevíziók üzletmenetét, vállalkozások dokumentummenedzsmentjét és adatmentését támogató csomagok. Ezek mindegyikét használják már közepes méretű vállalati környezetben, ahol fontos a könnyű telepíthetőség és kezelhetőség.

Az IBM Express Advantage program keretében elérhető hardverek, szoftverek, szolgáltatások és üzleti alkalmazások a cég növekedésével párhuzamosan bővíthetők, fejleszthetők. Ennek köszönhetően mindig csak az aktuális igények kielégítéséhez szükséges technológiára költeni, de az alapokra folyamatosan lehet építkezni. A szerverek például a terhelés növekedésével hot-swap tárolókkal és memóriával bővíthetők, vagy egy hagyományos levelezőrendszert egy egyszerű lépéssel professzionális csoportmunkaszoftverré lehet emelni. Az IBM a kkv-k igényeire szabva különféle finanszírozási konstrukciókat is kidolgozott.

„Mivel programunk alapja az itthoni körülményeket jól ismerő hazai partnerek – így hazai tudás – bevonása a termékcsomagok kialakításába, az ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy az IBM globális portfóliójából itthoni igényekre és környezetre szabott megoldások közül választhatnak. A program sikerét jelzi, hogy világszerte már több mint ezer helyi partner több mint 1200 megoldással csatlakozott közreműködőként, fejlesztőként kezdeményezésünkhöz” – mondta Péter Zoltán, az IBM Magyarország kereskedelmi igazgatója.

Előzmények