Magyarországra jön az eBay

Elindította magyarországi oldalát a világ legnagyobb online aukciósháza, az eBay. Az Index információi szerint az ebay.hu címen elérhető magyar nyelvű árverési felület egyelőre béta-státuszú, a végleges verzió csak október végétől lesz elérhető. Az amerikai vállalat ezidáig hivatalosan nem jelentette be a hazánk mellett vélhetően több országot is érintő újabb terjeszkedését.

Noha az eBay felülete magyar nyelven már korábban is elérhető volt, valójában a cég csak most, a magyar domén alatt futó szolgáltatás elindításával lép be a hazai aukciós piacra. Az oldal például az árakat forintban tünteti fel, csak azokat a külföldi tételeket listázza, melyeket az árverező Magyarországra is hajlandó postázni, és várható, hogy az ügyfélszolgálat is beszél majd magyar nyelven.

Egyelőre azonban az oldalon számos korlátozással találkozhatunk. Akárcsak az év elején elindított lokalizált oldalak esetében, a magyar nyelvű szájton sem lehet eladni és licitálni, kizárólag fix áras termékeket lehet vásárolni, és a fizetési módok közül is csak a PayPal használható. További megkötés, hogy a termékkategóriák közül csak néhány érhető el.

Az ebay.hu domén – derül ki a domainabc összeállításából – egészen tavalyig egy hazai vállalkozás, a Műszertechnika Kft. kezében volt. A védjegyet birtokló amerikai aukciósház csak 2009 nyarán jelentette be az igényét a névre, és alternatív vitarendezési eljárást kezdeményezett, a felek azonban még a határozat megszületése előtt megegyeztek a domén átadásáról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • eBay

Azóta történt

Előzmények