Malajziában már megvásárolható a Longhorn

Malajziában már megvásárolható a Microsoft következő generációs, jelenleg Longhorn néven ismert operációs rendszere. A piacokon CD-lemezen kínált rendszerért, mely egy korai fejlesztői változat kalózmásolata, az árusok körülbelül 750 forintnak megfelelő összeget kérnek.

A Longhorn asztali operációs rendszer a legoptimistább becslések szerint is csupán 2005-ben kerülhet piacra. A Microsoft szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy a kalózok minden bizonnyal az októberi Professional Developers Conference rendezvényen kiosztott 8000 darab fejlesztői változat egyikét szerezték meg. Ez a verzió még igen kiforratlan, még alfa változatnak sem tekinthető, ezért egyáltalán nem javasolt a szoftver telepítése otthoni számítógépekre.

A Microsoft szoftverei rendkívül népszerűek az ázsiai szoftverkalózok körében. Két évvel ezelőtt például a Windows XP operációs rendszer volt megvásárolható Kínában a hivatalos premier előtt, mégpedig körülbelül 1000 forintnak megfelelő yuanért, miközben az eredeti változat ára ennek 46-szorosa volt.

Előzmények