Már most felkészült a jövőre érkező Ryzenekre az új AIDA64

A 6.20-as verzióból az új hardverek előzetes, alapvető és bővített támogatása sem hiányzik.

A FinalWire kiadta az AIDA64 nevű rendszerdiagnosztikai program legújabb, 6.20-as verzióját. Ez a frissítés elsődlegesen bizonyos hardverekre vonatkozóan újít, többek között támogatja az AMD Renoir kódnevű SoC APU-t, amely még nem jelent meg, de a teszteket már felkészítették rá. Emellett javul a harmadik generációs Ryzen Threadripper CPU-k, az újabb AMD vezérlőhidak, illetve a PCI Express 4.0-s vezérlők kezelése, továbbá a negyedik generációs Ryzen processzorok előzetes támogatása is biztosított. Az Intel Ice Lake kódnevű fejlesztésével kapcsolatban is vannak újítások, így az AVX-512 a tesztekben, illetve a stabilitást mérő modulban kihasználható. Ez vonatkozik a munkaállomások és a szerverek piacára érkező Ice Lake modellre is, amely egyelőre még nem érhető el.

Az új AIDA információkkal szolgál az AMD Radeon RX 5500, illetve az NVIDIA GeForce GTX 16 Super és Tesla V100S sorozatú termékekkel kapcsolatban, továbbá az EVGA Z10 RGB LCD támogatása is megoldott.

A Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista, XP, 2000, Me, NT 4.0, 98 és 95 operációs rendszerrel kompatibilis AIDA64 6.20-as verziója letölthető a hivatalos weboldalról. A megszokott próbára is van lehetőség, ami 30 napig tart. A program automatikus frissítésre is képes, amelynek segítségével az AIDA64 folyamatosan naprakészen tartható. Választható a frissítések keresési gyakorisága, illetve opcionális frissítési csomag mentése helyi mappába.