Márciusra Firefox is lesz az új Machez

A múlt héten bemutatott első Intel-alapú iMac megjelenésével sürgetőbbé vált a Mozilla Alapítvány számára, hogy az egyre népszerűbb Firefox böngészőt a Mac OS X Intel-verziója alatt is használni lehessen. A Mozilla fejlesztőmérnöke, Josh Aas szerint ez legkorábban március végére, a program 1.5.0.2-es frissítésével együtt várható.

Egy nem hivatalos verzió ugyanakkor már most is letölthető Aas saját honlapjáról, amelyhez a Mozilla Wikin magyarázatot és segítséget is találunk az alkotótól. Itt nemcsak a Firefox, hanem a Thunderbird levelezőkliens és a Camino böngésző Intel-Macen futó béta-változatait is le tudjuk tölteni.

A jelenlegi verzióban még két fajsúlyosabb problémára kell megoldást találni, az egyik a 10.4.4-es Mac OS X-hez való Macromedia Flash-lejátszójával kapcsolatos, a másik pedig a Java-beágyazó plugin (JEP) Intel-verzióját érinti. A Mozilla az érintett gyártókkal szorosan együttműködve igyekszik kijavítani a Macintoshokra szánt verziót, de amíg ez nem történik meg, addig hivatalosan nem kap támogatást a most letölthető változat. Az Alapítványnál ezért addig azt tanácsolják, hogy a felhasználók addig az Apple saját Rosetta programja segítségével a Firefox hagyományos PowerPC-verzióját futtassák.

Azóta történt

  • Huszonegy ok Firefoxot frissíteni

    <strong>Frissítve:</strong> A Secunia it-biztonsági cég listáján 21 súlyos biztonsági fenyegetés szerepel, amelyektől csak a böngésző új verziója véd.

Előzmények