Még nem lesznek európai díjak és bérek a Matávnál

A Matáv Rt. szerdai tulajdonosi összejövetelén a Mol-közgyűlésekről ismert Zelena János kisbefektető képviselője útján szerette volna elérni az igazgatóságnál, hogy a távközlési cég alkalmazottainak fizetését az EU-csatlakozást követő 60 napon belül a Deutsche Telekom-dolgozók bérének 75 százalékára emeljék fel. Zelena azt is javasolta, hogy a Matáv percdíjai ne legyenek magasabbak a DT tarifáinál. A közgyűlés az indítványokat elutasította.

Palotaforradalmat az a kisrészvényes sem csinált, aki arról érdeklődött, hogy Csányi Sándor OTP-vezér Matáv-igazgatóságból történt távozása óta, vagyis november 26. után romlott-e a távközlési vállalat pénzügyi eredménye.

* Az idei, már ismert tervek szerint a társaság a tavalyival megegyező, 600 milliárd forint körüli árbevétel mellett 40 százalékos EBITDA-rátát vár. A cég 90 milliárd forintot fordítana tárgyieszköz-beszerzésre, az amortizáció 136-139 milliárd forintra rúghat. A Matáv arra számít, hogy a vezetékes vonalak számának csökkenése megáll, vagy kismértékben nő az előfizetői tábor, míg az ADSL-ügyfelek száma egy év alatt megduplázódhat, azaz 2004 végére 200 ezerre emelkedhet.

Azóta történt

Előzmények