Jelentősen növeli európai K+F befektetéseit a Huawei

Alig pár napja írtunk arról, hogy a ZTE a kínai ICT vállalatokat érintő korlátozások és negatív előítéletek ellenére is megpróbál betörni a Kínán kívüli, főleg egyesült államokbeli és nyugat-európai piacokra felhőszolgáltatásaival. Kína legnagyobb ICT társasága, a Huawei feltehetően szintén szeretne "rést találni a pajzson", és kicsit puhítani a döntéshozók álláspontján, mert a cég bejelentette, hogy a következő öt évben jelentősen, a duplájára növeli kutatási és fejlesztési célú beruházásait Európában.

A Huawei eddig 13 K+F helyszínt létesített Európa-szerte – Svédországban, Finnországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Belgiumban, Írországban és Olaszországban, és mintegy 800 K+F szakembert alkalmaz. Európai fejlesztései kiterjednek az ICT hardverekre és szoftverekre, a mikroprocesszorokra, az optikai adatátviteli technológiákra és a vezeték nélküli hálózatokra.

„A Huawei éves bevételének legalább 10 százalékát forgatja vissza kutatási és fejlesztési tevékenységébe. 2012-ben teljes globális bevételünk több mint 13 százalékát fordítottuk erre a célra, ami az egyik legnagyobb kötelezettségvállalás az ICT iparág magánvállalatai körében. Ezen belül tovább növekednek európai K+F beruházásaink is. Értékük 2010 és 2013 között megkétszereződött, és várakozásaink szerint az elkövetkező öt évben ismét megduplázódik majd” - nyilatkozta Renato Lombardi, a Huawei európai kutatóközpontjának alelnöke.

Azóta történt

Előzmények