Megjelent a Quick Time 6.3

A 3GPP a "3rd Generation Partnership Project" rövidítése, azaz harmadik generációs partnerségi projekt. E szabvány jelöli azokat a szoftvereket, amelyek támogatják a multimédiás anyagok létrehozását, átvitelét és lejátszását vezeték nélküli hálózatokon.

A Quick Time 6.3 igen sok formátumot ismer, közöttük van például az AAC (Advanced Audio Coding), az AMR (Adaptive Multi-Rate) Audio, a MPEG-4, a H.263 Video, a TX3G (3G Text) és az .3gp adatformátum. Mind a MPEG4, mind a H.263 videokodek alacsony sávszélesség mellett is jóminőségű videofilmek létrehozását teszi lehetővé. Az AAC-ban feldolgozott hang kiváló minőséget nyújt, míg az AMR formátumot elsősorban a beszédátvitelnél használják. A 3G Text pedig az audio- és videosávokban használt feliratok, szövegrészek pontos szinkronizációját végzi el.

A Quick Time 6.3 új funkciói közé tartozik az úgynevezett Streaming Transport automatikus felismerése, a DV audio- és video-szinkronizáció javítása és az Apple Keynote, iMovie és iDVD alkalmazásainak támogatása.

A Quick Time 6.3 már le is tölthető.

Előzmények

  • Új Quick Time verzió

    Az Apple weboldaláról már letölthető a Quick Time Player multimédiás lejátszószoftver legújabb, 6.1-es változata.