Megjelent a videóval bővített Skype 2.0

Mától ingyenesen letölthető a Skype weboldaláról a VoIP-kliens 2.0-s verziójának béta-változata, amely a videotelefonálási lehetőséget már az alapcsomag részeként kínálja. Az új szolgáltatás kidolgozása során a könnyebb használhatóság és a teljesítmény érdekében a Logitech sietett az internet-kommunikációs cég segítségére, sőt, ma együttműködési megállapodást jelentettek be.

Ennek értelmében a jövőben közösen fognak ingyenes videóhívási lehetőséget biztosítani a Skype felhasználóinak világszerte. Az együttműködés eredményeként a Logitech QuickCam webkamerái és PC-s fejhallgatói Skype Video minősítést kaptak, ami garantálja, hogy a Skype felhasználói a Skype Video szolgáltatás és a Logitech webkameráinak együttes használatával az elérhető legjobb minőségben kommunikálhatnak. Decembertől a Skype internetes áruházában kaphatóak lesznek a Logitech webkamerái és headsetjei.

Azt nem lehet mondani, hogy a két céget a túlélésért folytatott harc sodorta volna egymás mellé. A Logitech több mint 25 millió eladott webkamerájával világelső. Új asztali és laptop webkameráinak köszönhetően a Logitech piaci részesedése októberben 56 százalékra nőtt az Egyesült Államokban, ráadásul első helyen áll a PC-s fejhallgatók és mikrofonok eladásait tekintve is, 39 százalékos részesedéssel. A Skype fejlődése pedig egyike az ágazat sikertörténeteinek: 2003-as indulásuk óta világszerte több mint 66 millió felhasználóval rendelkeznek, és ezekhez átlagosan 175 ezer új tag csatlakozik minden egyes nap.

Azóta történt

Előzmények