Megjelent az Opera Mini 5.1

Opera Mini logóAz Opera Software ma kiadta a világ legnépszerűbb mobiltelefonos böngészőjének számító Opera Mini új verzióját. A norvég cég közleménye szerint az 5.1 a korlátozott memóriakapacitással rendelkező, egyszerűbb készülékeken sokkal gördülékenyebben működik, mint az elődje – a bevezetett újítások mindegyike ezt a célt szolgálja.

A frissítés éppen ezért azoknak ajánlott, akik szerényebb teljesítményű hardveren használják a böngészőt. Többek között látványosan javul a program működése a Nokia Series 40 platformot futtató készülékeken (mint amilyen a Nokia 5130, 6300 és 2700), de a kisebb kijelzős modelleken (például Sony Ericsson K550i és W810i) is hasznos lehet az upgrade. Ám általában is igaz: az Opera Mini 5.1-gyel gördülékenyebb lesz a böngészés azokon a mobilokon, melyeken a korábbi változat a kevés rendelkezésre álló memória miatt akadozva futott.

Az Opera Mini 5.1 letölthető a gyártó weboldaláról közvetlenül mobiltelefonra. A szájt – ha a felhasználó telefonon navigál oda – automatikusan az adott platformhoz készített böngészőverziót ajánlja fel telepítésre. Okostelefonokon és felső kategóriás készülékeken nem fontos telepíteni az új frissítést – áll a cég közleményében.

Azóta történt

  • Az Opera 11 már támogatni fogja a kiterjesztéseket

    A kipróbálásra még várni kell, de állítólag a közeljövőben megjelenik az új verzió tesztváltozata.

  • Kipróbálható az Opera 11

    Ez a norvég fejlesztésű böngésző első olyan kiadása, mely támogatja a kiterjesztéseket.

  • Megnyílt az Opera Software izlandi adatközpontja

    Az új központ 20 millió Opera Minin böngésző felhasználót szolgál ki.

  • 2000. december 6.

    Megjelenik az Opera böngésző 5.0-s verziója. E változat főként nem a technológiai újdonságai (keresőmező az eszköztárban, a később elvetett ICQ-támogatás megjelenése) miatt fontos, hanem azért, mert ettől kezdve vált – a Netscape-hez és az Internet Explorerhez hasonlóan – ingyenessé a korábban pénzért árusított program.

Előzmények