Megjelentek a kkv-knak szánt AVG-verziók

A Grisoft bemutatta a komplett védelmet kínáló AVG Internet Security és az AVG Anti-Malware kifejezetten kis- és közepes vállalkozások igényeihez szabott Small Business Server (SBS) változata. Az új verziók a hálózat, a munkaállomások és a kiszolgálók védelmére használhatók. (A megvásárolt termékekhez egy szerverre ingyenes licenc jár.) A csomag része egy távfelügyeleti alkalmazás is, amely elsősorban azoknak a vállalkozásoknak jöhet jól, melyek külső cégekre bízzák a rendszer és a biztonság adminisztrálását. A program lehetővé teszi, hogy rendszergazda a frissítéseket távolról, azonnal telepítse.

Az AVG Internet Security 7.5 Network Edition alapjaira épülő SBS verzió tartalmazza a vírusok, kém- és reklámprogramok elleni védelmet, a tűzfalat és a spamszűrőt. A program munkaállomásokon és e-mail, valamint fájlszervereken is használható. Az Avgadmin távfelügyeleti modul mellett a csomag része a nap 24 órájában igénybe vehető terméktámogatás is. Ugyanezek a szolgáltatások járnak a vírusok, kémprogramok, trójaiak és más rosszindulatú programok ellen védelmet biztosító – tűzfalat szintén tartalmazó – AVG Anti-Malware 7.5 SBS-hez is.

A Grisoft az SBS termékek licencelési szabályainak kialakítása során ügyelt arra, hogy rendszer illeszkedjék a Microsoft SBS megoldásainak licenceléséhez. Ennek megfelelően a termékek az 5 felhasználóra és 1 szerverre szóló licenctől egészen a 100 felhasználóra érvényes licencig többféle csomagban vásárolhatók meg. Az új csomagok a cseh vállalat közleménye szerint már Magyarországon is elérhetők.

Azóta történt

Előzmények