Mégsem keres vevőt a GlobalFoundries

Az arab tulajdonban lévő bérgyártó mellett még a Samsung is tagadta a pletykákat.

Nagyjából két hete írtunk arról a pletykáról, miszerint vevőt kereshet a GlobalFoundries. Az információkat a DigiTimes szolgáltatta a Business Korea beszámolója alapján.

A GlobalFoundries a fenti híreszteléseket leközlő nagyobb médiákat felkereste, és tagadták, hogy vevőt keresnének, vagy bármiféle kilépési lehetőség után nézelődnének. Mindemellett még a Samsung is tagadta a Business Korea értesüléseit. Elmondásuk szerint értékes a GlobalFoundries ügyfélköre, de egy felvásárlás nincs a dél-koreai óriáscég tervei között.

Azt nehéz megmondani, hogy mi az igazság, de az biztos, hogy ha a GlobalFoundriest értékesíteni is szeretnék a tulajdonosok, akkor pokolian nehéz lenne vevőt találni. Kína alapvetően opció lenne, de csak elméletben, az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi háború, illetve egyéb biztonsági kérdések miatt igen nehéz lenne nyélbe ütni egy üzletet. Maradt a piacvezető TSMC, de ők nem valószínű, hogy érdeklődnének a második legnagyobb bérgyártó iránt, már csak azért sem, mert versenyjogi aggályokat is felvethetne egy ilyen akvizíció.