Jön a fizetős Facebook

Az opció bevezetése már többször szóba került – úgy tűnik, a körülmények most kényszerítették ki.

A Facebook anyavállalata, a Meta vasárnap hivatalosan is bejelentette, hogy egy új típusú szolgáltatás tesztelését kezdik meg.

A Meta Verified egy előfizetéses csomag a Facebookon és az Instagramon, és – a Twitter-próbálkozáshoz hasonlóan – az előfizetést választók fiókjai egy hitelesítő jelvényt is kapnak, mely a megbízhatóságot és az átláthatóságot hivatott biztosítani.

A teszt a héten indul, elsőként Ausztráliában és Új-Zélandon, majd a bevett metódus szerint a tapasztalatokat is figyelembe véve fokozatosan biztosítanak hozzáférést a világ többi részén is.

Az ígéret szerint a Meta Verified előfizetős fiók a hitelesítő funkció mellett fokozottabb proaktív védelmet kap, kiemelt támogatást a cég részéről, hatékonyabb marketingeszközöket, illetve egyéb, a közleményben nem részletezett extra funkciókat is ajánlanak.

A tesztfázis során PC-platformon 12 amerikai dollárért, iOS-en és Androidon 15 dollárért lehet megszerezni az egyhavi előfizetést. A szolgáltatásnak feltételei is vannak, pl. csak a 18. életévét betöltött személy fizethet elő, minimális aktivitást is fel kell mutatni – vagyis teljesen új fiókra nem lehet kérni –, emellett nyilvánvalóan szigorúan, hivatalos dokumentumok alapján ellenőrzik az előfizető tényleges személyazonosságát.

Természetesen ez csak egy lehetőség, így a két közösségi oldal továbbra is használható lesz a megszokott nem fizetős módon.

Azóta történt

Előzmények