A hónap közepétől indul az előfizetéses Microsoft Office

A Microsoft tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy elkészült a korábbi kódnevén Albanynek hívott szolgáltatás- és szoftvercsomag, s a mostantól Microsoft Equiptnek hívott előfizetéses pakk július közepétől lesz elérhető az Egyesült Államokban, a Circuit City közel 700 üzletében.

A szolgáltatás egyrészt tartalmazza a Microsoft Office Home and Student 2007-et, a Windows Live OneCare-t, melyben a vírusvédelem és a szervező szoftverek találhatóak, emellett az előfizető hozzáférhet a Windows Live eszközeihez is, valamint megkapja az Office Live Workspace szolgáltatásait is. Természetesen a frissítések is együtt járnak az előfizetéssel.

Microsoft Equipt

A Microsoft Equipt ára valamivel barátságosabb lett, mint ahogy a szakértők várták: évi 70 dollárért (a jelenlegi árfolyamon: 10 423 Ft) lehet hozzájutni. Amerikai árakon számítva ez meglehetősen elfogadható üzletnek számít, mivel ott egyébként a Microsoft Office Home and Student 2007 110 dollárba kerül, a OneCare éves előfizetése pedig 30 dollárba, tehát csak a harmadik évben kerül körülbelül annyiba a felhasználónak (67 dollárba) a két program, mint ha előfizetne rá. S mivel a Microsoft általában háromévenként ad ki új Office-t, amit újra meg kellene venni, valószínűleg sokan választják majd az előfizetéses verziót.

S azt sem szabad elfelejteni, hogy mind a Microsoft Office Home and Student 2007, mind a OneCare licence három számítógépre szól, s ez így lesz az előfizetéses modellnél is.

Arról egyelőre nincs információ, hogy ezt a konstrukciót kívánják-e más országokban is alkalmazni.

Microsoft Equipt

Azóta történt

Előzmények