Microsoft-támogatás az esélyegyenlőség javítására

A Budapesti Politechnikum Alapítvány több millió forint értékű támogatást kapott a Microsoft Unlimited Potential program keretében. A támogatás révén az Alapítványnak lehetősége nyílt egy 20 fő befogadására alkalmas, modern számítógépterem komplett felszerelésére, mely tegnap került átadásra. A támogatás emellett fedezetet biztosít bizonyos, hátrányos helyzetűek számára indított képzések költségeinek fedezésére és az Alapítvány saját fejlesztésű tananyagainak továbbfejlesztésére is. Az ünnepélyes avatáson a Budapesti Politechnikum Alapítvány munkatársai, a hazai esélyegyenlőségi programok vezetői, valamint a Microsoft Magyarország képviselői vettek részt.

A Budapesti Politechnikum Alapítvány a Közgazdasági Politechnikum Gimnázium és Szakközépiskola nonprofit szervezete, amelynek fő célja különböző esélyegyenlőségi programok beindítása. E kezdeményezések révén az Alapítvány tevékenyen részt vállal a szociális különbözőségek felszámolásában, a hátrányos helyzetű emberek kilátásainak javításában. Az Alapítvány elsősorban romáknak, állami gondozott fiataloknak, munkanélkülieknek, hátrányos helyzetű nőknek és csökkent munkaképességű embereknek nyújt képzési lehetőségeket. Ezek célja, hogy segítsék a rászorulók dolgozó társadalomba való integrációját, növeljék munkavállalási esélyeiket.

A tegnap átadott gépterem lehetőséget biztosít az Alapítvány képzésein résztvevő, szociálisan hátrányos helyzetű embereknek, hogy elsajátítsák azokat az alapvető informatikai ismereteket, amelyekre mindennapi életük során szükségük lehet, és amelyek megkönnyíthetik elhelyezkedésüket.

A Microsoft által nyújtott számítástechnikai támogatás ezen kívül abban is segít, hogy az Alapítvány legújabb oktatási programjában résztvevő – részben munkanélküli vagy a munkanélküliség veszélye által fenyegetett – vállalkozni vágyó, illetve kényszervállalkozó nők korszerűen, informatikai támogatással (MS Office, internet, levelezőrendszerek) tanuljanak meg vállalkozást tervezni. A képzésben 100, nagyrészt a főváros szegényebb kerületeiben élő nő vesz majd részt. A programot az Európai Unió Szociális Alapja finanszírozza.

A Microsoft Corporation 2003-ban hirdette meg Unlimited Potential (Korlátlan Lehetőségek – UP) nevű globális kezdeményezését, melynek célja, hogy minden ember számára elérhetővé tegye a legmodernebb technológiákat, és a hátrányos helyzetű fiatalok illetve felnőttek számára biztosítsa az egész életen át tartó tanulás lehetőségét. Fő célkitűzése az egyes emberek, közösségek és társadalmak között lévő digitális különbségek megszüntetése, az ebből fakadó szociális szakadékok áthidalása. Az Unlimited Potential adományok révén, évente mintegy 45 ország részesül különböző támogatásokban.

Azóta történt

Előzmények