Egymilliárd dolláros adomány a Microsofttól

A davosi Világgazdasági Fórum előestéjén jelentette be a Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella, hogy a vállalat nemrég létrehozott egy jótékonysági egységet (Microsoft Philanthropies), melynek első projektje az lesz, hogy a következő három évben világszerte nonprofit szervezeteket és egyetemi kutatókat támogatnak a Microsoft felhőszolgáltatásaihoz való hozzáféréssel, piaci áron számolva összesen egymilliárd dollár értékben.

Microsoft Philanthropies
[+]

A projekt három részből áll: három év alatt 70 ezer nonprofit szervezet jut felhőszolgáltatáshoz, 900 kutató kap hozzáférést az Azure-hoz, végül pedig: 15 országban 20 közösséget segítenek a gyors internethez való hozzáférésben (last-mile fejlesztés).

A tavasszal induló program első része felhőszolgáltatásokkal (Microsoft Azure, Power BI, CRM Online, Enterprise Mobility Suite) kiegészíti a már működő, sikeres projektet, melyben az Office 365-höz nyújtottak hozzáférést. A második rész sem előzmény nélküli, ugyanis jelenleg 600 kutatási projektet támogatnak az Azure-hozzáféréssel, vagyis ötven százalékos emelésről van szó.

Azóta történt

Előzmények