AI-hubot indít a Microsoft

Termékfejlesztésre is kutatásra koncentrál majd az az AI-hub, amelyet Londonban indít el a Microsoft.

A Microsoft úgy döntött, hogy elindít egy új AI-hubot Londonban. Ezzel a termékfejlesztésre és a kutatásra koncentrálnak majd, a részleget pedig a londoni születésű Mustafa Suleyman vezeti majd, aki a múlt hónapban került a céghez, és egyébként a Google DeepMind társalapítója.

Az AI-szakemberekért nagy a verseny Európában, a Microsoft is igyekszik elcsábítani, akit csak lehet. Az új részlegnél is szükség lehet majd újabb dolgozókra, így az OpenAI vagy a DeepMind egyes szakemberei is átmehetnek a jelentések szerint.

Suleyman egyébként érkezése óta az új Microsoft AI divízió vezetője, a saját Inlection AI cégét hagyta ott, és a legtöbb dolgozója szintén átment a Microsofthoz. Ez komoly trösztellenes aggályokat váltott ki, hiszen felvásárlás helyett gyakorlatilag felszívta a céget a Microsoft, az EU is jelezte, hogy közbelép, ha trend lesz a gyakorlatból.

Azt egyébként nem tudni, hogy az új hub mennyi embernek ad majd munkát, de a Microsoft 3,16 milliárd dollárt fektet adatközpontokba és AI-ba Nagy-Britanniában.

Suleyman közölte: a brit kormánnyal együtt ők is felelős és biztonságra koncentráló AI-fejlesztésben hisznek.

Azóta történt

Előzmények