A Microsoft szerint a Bing jobb lehet, mint a Google keresője

A redmondi óriás bízik benne, hogy átveheti Ausztráliában a Google helyét a keresőpiacon.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a feszült ausztráliai helyzet miatt a Google akár ki is vonulhat az országból.

Ausztráliában ugyanis a tech cégeknek hamarosan fizetniük kell a helyi kiadóknak, ha használni akarják az általuk kiadott híreket, tartalmakat. Mindez kötelező érvényű, ha nem sikerül megegyezni a feleknek, akkor is fizetni kell. Valamint az algoritmusok változtatásáról is két hétre előre értesíteni kell majd a kiadókat. A Google a közelgő változtatásokra reagálva kijelentette: ha a törvénytervezeten nem változtatnak, a cég legrosszabb esetben kivonul a keresőjével Ausztráliából.

A Microsoft az ügy kapcsán azt állítja, hogy a Bing keresővel készen áll arra, hogy átvegye a Google helyét és a keresőpiacon az első helyet a régióban.

A legnagyobb tech cégek majdnem mind kritizálták az ausztrál terveket, tisztességtelennek és működőképtelennek tartják az elképzeléseket. A Google kivonulással fenyegette a helyi vezetést, a Facebook pedig kijelentette, hogy a platformján blokkolhatja a hírek megjelenését az országban.

A jelentések szerint azonban a Microsoft nem tiltakozik, sőt: Satya Nadella ügyvezető az ausztrál miniszterelnökkel egyeztetett, a Microsoft pedig biztos benne, hogy a Bing első számú keresővé válhat Ausztráliában. Ez nagy dolog lenne, ugyanis az ország keresési forgalmának 94 százalékát a Google bonyolítja.

Az ausztrálok úgy vélik, hogy a nagy tech cégek ártanak a helyi médiának, mert egyeduralkodók lettek a hirdetési szektorban. A világ eközben figyel, hiszen ha az ausztrál elképzelés bejön, akkor az lavinát indíthat el majdnem minden országban. És a felhasználókra is nagy hatással lehet.

Azóta történt

Előzmények