Együtt fejleszt a Microsoft és az E.ON

Az biztos, hogy az IoT-eszközök terjedése, az ezekre épülő szolgáltatások mennyiségének növekedése megállíthatatlan. De elgondolkodtató, hogy az ezeket bevezető cégek is mennyire óvatosak.

A hivatalos közleményben Galen Hunt, a Microsoft Azure Sphere kiemelt mérnöke és ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „Az E.ON erőteljes jövőképpel lép a piacra annak érdekében, hogy a világunkat jobb hellyé tegye, és az energiagazdálkodást biztosan működő készülékeken és felhőalapú infrastruktúrákat használva tegye lehetővé. Az E.ON ennek során tudatosan épít a kiemelt biztonságú végfelhasználói eszközökre, hogy ügyfelei bizalmát elnyerje és megtartsa. Együttműködésünk ahhoz járul hozzá, hogy az E.ON új Home Energy Management megoldása a legmagasabb biztonsági szabványoknak is megfeleljen.”

A készülékeket az összes, internettel kapcsolatban álló eszközt felügyelő Microsoft Azure Sphere megoldás védi. Az Azure Sphere 3 részegységből áll: az Azure Sphere mikrovezérlőből, a dolgok internetén alapuló alkalmazásokhoz kifejlesztett Azure Sphere OS operációs rendszerből, valamint a csatlakoztatott készülékek védelméhez az Azure Sphere Security Service kulcsrakész, felhőalapú szolgáltatásból.

Kiemelik, hogy ma Európában évente 40 ezer okosotthon-rendszert értékesítenek. Egy, az E.ON rendelkezésére álló tanulmány szerint a piaci volumen 3 éven belül 200 ezer egységre nő. Az elektromos mobilitás erőteljes növekedésével még szélesebb körű elterjedés várható.

És ami meglepő

Érdemes szó szerint idézni, elolvasni (majd elgondolkodni rajta) a hivatalos közlemény záradékát:

Elképzelhető, hogy e sajtóközlemény bizonyos olyan, jövőre vonatkozó állításokat is tartalmaz, amelyek a cégvezetés és az E.ON cégcsoport jelenlegi feltételezésein és előrejelzésein, valamint egyéb, jelenleg rendelkezésre álló információkon alapulnak. Különböző ismert és nem ismert kockázatok és bizonytalanságok, valamint egyéb tényezők azt eredményezhetik, hogy a társaság eredményei, pénzügyi helyzete, fejlődése vagy teljesítménye jelentősen eltérnek az itt közölt becslésektől. Az E.ON SE cégnek nem áll szándékában, és semminemű kötelezettséget nem vállal annak tekintetében, hogy az ilyetén, jövőre vonatkozó kijelentéseket frissítse, és azokat jövőbeli eseményekhez vagy fejleményekhez igazítsa.

Azóta történt

Előzmények