Ideiglenes, falból megadható e-mail címek a Hotmailben

A Microsoft hivatalos blogjában a múlt héten Dharmesh Mehta, a Live termékmenedzselési igazgatója jelentette be, hogy – egy már sok helyről ismert – új szolgáltatással gazdagodott a kínálatuk: a már tavaly elindított fejlesztés újabb lépcsőjeként a levelezést használók több e-mail címet is használhatnak, vagyis lehetőségük van úgynevezett „aliasok” alkalmazására.

Hotmail

Ez valójában egy hierarchikus elrendezés, mivel a felhasználónak továbbra is egy fő e-mail fiókja marad, de ehhez megadhat különféle egyéb hotmailes címeket is, ám ezek mind a fő fiókba érkeznek, de ha akarja, akkor mappánként elkülönítve.

alias

A bejelentés szerint múlt csütörtök óta minden felhasználó évente maximum 5, összesen maximum 15 alternatív címet adhat meg. Használhatunk egy címet mondjuk egyetlen tranzakcióhoz, egy regisztrációhoz, de nem kell tartani attól, hogy aztán évekig spamáradat tölti fel a fiókot, hiszen törölhetjük az elérhetőséget. És ami nagyon fontos: a rendszer elkülönítve kezeli a két címet, vagyis nem lehet hozzáférni, megismerni stb. a fő, a gyakran használt, azonosítható e-mail címet.

Azóta történt

Előzmények