Újra támogatást kapott a Microsofttól a HTTP Alapítvány

A mintegy hetvenezer dolláros támogatásban részesülő magyar szervezet idén a pedagógusok mellett a munkanélküliekre is kiterjesztette képzési programját.

A körülbelül 1400 magyar pedagógus digitális tudásának továbbfejlesztése után újabb támogatást kapott a tanárok tudásának bővítésére a HTTP Alapítvány a Microsoft Skills and Employability nemzetközi programjának részeként – közölte honlapján a Microsoft.

A digitális képességfejlesztésben nemzetközi szinten is kiemelkedő szervezet immár másodjára nyer támogatást ahhoz, hogy a pedagógusok képzése és továbbképzése révén fiatalok ezreinek biztosítsa a piacképes digitális tudás megszerzésének esélyét. Az elmúlt egy évben mintegy 1400 pedagógus képzését biztosították, a most elnyert forrásból pedig mintegy 700 tanár képzését tűzték ki célul.

A nemrég lezárult program közvetve 21 ezer diák színvonalas oktatásához járult hozzá, míg a most elnyert forrás a becslések szerint mintegy tízezer magyar diákhoz juttat majd el naprakész tudást. A HTTP Alapítvány új képzési programjában olyan elemek is szerepelnek majd, mint például az IoT – dolgok internete, a webfejlesztés szinte minden formája (HTML5, CSS3 and JavaScript), alkalmazásfejlesztés, adatbázis-menedzsment, virtualizáció és felhőtechnológiák, valamint a hálózati és kiberbiztonsági ismeretek. Ezen felül a programban részt vevő informatika tanárok egy csoportja térítésmentesen szerezheti meg a Microsoft Office Specialist (MOS) Excel képesítést és train the trainer modell alapján adja tovább tudását pedagógus társainak és munkanélkülieknek.

„Értéket teremtünk, hiszen a digitális tudás egyre nagyobb érték. A tanárok képzése szerintünk az egész ország számára stratégiai fontosságú. A szeptemberben induló ingyenes tanfolyamaink az ország több pontján és online is elérhetők lesznek. Továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk a hátrányos helyzetű térségben dolgozó pedagógusok továbbképzésére.” – mondta Sisák Zoltán, a HTTP alapítvány kuratóriumi elnöke.

Azóta történt

Előzmények