Elmarad a Microsoft februári frissítése

Nagy a hallgatás a vállalatnál, a késlekedés konkrét okát nem osztják meg a nyilvánossággal.

Már tegnapelőtt, az esedékesség napján érkeztek híradások róla, de tegnapra megerősítést is nyert, hogy a Microsoft szokatlan lépésre szánta el magát: a minden hónap második keddjén (Patch Tuesday) rendszeresen kiadott havi frissítések e hónapban elmaradnak, csak a jövő hónapban, március 14-én érkeznek javítások és bővítések a vállalat szoftvereihez.

Korábban csak egy szűkszavú nyilatkozatot adtak ki a Microsoft szakemberei, melyben nem utaltak a késlekedés okára – olyan találgatások röppentek fel, mely szerint magával a frissítési rendszerrel akadtak problémák. A hivatalos bejegyzést tegnap frissítették, de csak egy mondattal, melyben bejelentették a márciusi időpontot.

A blog homályosan arra utal, hogy az utolsó pillanatban felfedeztek valami problémát, és ez olyan jellegű, hogy időbe telik a kijavítása, ezért így inkább úgy döntöttek, hogy várnak egy hónapot a most esedékes frissítések kiadásával.

A késés egyik fontos következményére több szaklap is felhívta a figyelmet: várhatóan most adtak volna ki javítást egy nemrég felfedezett nulladik napi sebezhetőségre az SMB protokollban, és mivel ennek exploitja már nyilvános, ráadásul átmeneti megoldásként, workarounddal sem lehet teljes mértékben védekezni a sérülékenységet kihasználni szándékozók ellen.

Azóta történt

Előzmények