Bemutatkozott az új MSN.com

Hirdetés

A felhasználói számítástechnika mai két meghatározó trendje a mobilos világ, illetve a felhőalapú technológiák és szolgáltatások, ezért kellett alapjaitól kezdve megújítani az MSN.com-ot is – írja az új szolgáltatást bemutató bejegyzésében a Microsoft hivatalos blogján Brian MacDonald, a felhasználói élmények fejlesztéséért felelős vezető, aki közli azt is, hogy az MSN új honlapjának előzetese már elérhető, és kéri a felhasználókat, hogy próbálják ki, írják meg a véleményüket. A béta-fázis várhatóan pár hétig tart.

MSN.com minden eszközön

Az alelnök felhívja arra a figyelmet, hogy az új, a Bingre építő honlap egyik legfontosabb eleme a szolgáltatások menüpontszalag, ahonnan gyorsan elérhetőek a legfontosabb, egy rendszerbe integrált szolgáltatások: a OneDrive, a levelezés vagy a OneNote. Ide építették be a népszerű közösségi szolgáltatásokat, a Facebookot, a Twittert, az Office 365-öt és a Skype-ot. A vadonatúj külsővel rendelkező oldalba egyéb lehetőségeket is beraktak, pl. vásárlási listákat vagy a megtakarítási kalkulátort. Az egyes elemek átrendezhetőek.

Testreszabható szolgáltatások az új MSN.com-on

Az egységesítés és a szinkron használat biztosítása érdekében a Windows és a Windows Phone alkalmazások után hamarosan ki fogják adni az MSN alkalmazások iOS-re és Androidra írott változatait is, hogy a felhőn keresztül a felhasználók minden eszközön ugyanolyan módon, szinkronizáltan tudják használni a szolgáltatásokat.

Az MSN a legnépszerűbb témákban kíván naprakész, friss információkat is adni, így partnerségi megállapodást kötöttek nagy médiacégekkel és tartalomszolgáltatókkal, melyek sorát később bővíteni fogják – kvázi RSS-szolgáltatást kínálnak.

Előzmények

  • Nagyot mondott a Microsoft, de vajon hiszünk-e nekik?

    A vállalat képviselői már korábban jelezték, hogy nem fogják üzleti célokra használni felhasználóik adatait, de ezt most az ÁSZF-be is belevették.

  • Ingyenes vagy olcsó Windows 8.1 jöhet

    A Windows 8.1 with Bing az eddig kiszivárgott információk szerint a Microsoft kísérlete egy ingyenes, vagy nagyon olcsó Windows-verzió kiadására.