Vége a Hotmailnek

Február közepén nyilvánította késznek a 2012 nyarán elindított Outlook.comot a Microsoft, és egyben azt is jelezte, hogy hozzálát a Hotmailes felhasználói bázis teljes migrációjához az új levelezőre. A cég nyárra tervezte a feladat befejezését, de úgy tűnik, a vártnál gyorsabban tudtak haladni, ugyanis tegnap bejelentették, hogy végeztek a több százmillió fiók és mintegy 150 petabyte-nyi adat átmozgatásával. Az Outlook.com így már 400 millió aktív fiókkal rendelkezik.

A Microsoft a SkyDrive integráción is fejlesztett, valamint az Outlook.comról, de másik e-mail fiókon (például Gmailesen) keresztül történő levélküldés is jóval kényelmesebb lesz – ez utóbbi funkciót a következő hetekben fogja aktiválni a vállalat.

A Hotmail az első ingyenes webmail szolgáltatás volt 1996-os piacra lépésekor, és sokáig meghatározó fölénnyel vezetett. A 2000-es évek közepén azonban a gyorsabb, egyszerűbb, nagy tárhelyet biztosító Gmail kiütötte a nyeregből, és a Hotmail megújítására tett kísérletek a későbbiekben nem tudták megállítani a felhasználók elvándorlását. A minden ízében naprakész Outlook.com viszont csábító alternatívája lehet a Gmailnek.

A @hotmail.com e-mail címek továbbra is megmaradnak és használhatóak lesznek, azaz ha a feladó a későbbiekben is hotmailes címünkre írna, a levél automatikusan az Outlook.com fiókba fog megérkezni.

Azóta történt

Előzmények