Megjelent az androiodos és iOS-es Microsoft Remote Desktop

A hivatalos bejelentést követően a Microsoft már ki is adta a Remote Desktop androidos és iOS-es változatát, ami segítségével bármilyen androidot vagy iOS-t futtató mobileszközről csatlakozhatunk az olyan Windowsos számítógépekhez, amiken szintén fut a Remote Desktop alkalmazás, csak „host”módban.

Az alkalmazás elsősorban üzleti felhasználóknak és rendszeradminisztrátoroknak lehet hasznos, akiknek így már nem feltétlenül lesz szüksége PC-re a távoli bejelentkezéshez. A Microsoft könnyű kezelhetőséget ígér, és a továbbfejlesztett tömörítési algoritmus miatt a korábbi Remote Desktop megoldásoknál jobb (stabilabb) kép- és hangminőséget. Az alkalmazáson keresztül továbbra is használhatjuk a Windows 8-as gesztusokat, a kapcsolat biztonságáról pedig „áttörő” Network Layer Authentication (NLA) technológia gondoskodik, további részleteket azonban a vállalat nem közölt.

Remote Desktop for Android
Remote Desktop for Android [+]

A Windows Phone tulajdonosok máris nagy felháborodást váltott ki, hogy a mobilos Remote Desktop alkalmazás pont a Microsoft saját mobilplatformjára nem jelent meg, egyesek keserű szájízzel meg is jegyezték, hogy lassan több a Microsoft alkalmazás iOS-re és Androidra, mint Windows Phone-ra. A Microsoft egyelőre ezzel kapcsolatban sem adott további tájékoztatást, így nem tudni, hogy mikorra várható a Windows Phone-os Remote Desktop.

Azóta történt

Előzmények