Felárat kér a Teamsért a Microsoft, hogy megnyugodjon az EU

Más ára lenne az Office-nak Teams alkalmazással és anélkül, így a Microsoft elkerülhetne egy trösztellenes vizsgálatot és büntetést az EU-ban.

Elég sok trösztellenes ügy és panasz van a Microsoft ellen, ezek egyike a Teams Office-ba való integrálására irányul – ezt a Slack sérelmezi a legjobban.

A Microsoft a jelentések szerint azt tervezi, hogy eltérő árakon kínálna Office-t Teams alkalmazással és anélkül – így pedig elkerülhetne egy EU-s trösztellenes vizsgálatot és büntetést. Az persze a jövő kérdése, hogy konkrétan a Teams-mentes Office lesz olcsóbb az eddiginél, vagy a Teams miatt kérnek még több pénzt (esetleg előbbi, majd mindkét csomag ára emelkedik: ez nem lenne szokatlan húzás a tech szektorban).

A Salesforce tulajdonában lévő Slack panaszára már tavaly vizsgálta a témát az EB és az EU-s versenyhatóság. Már 2020-ban azzal vádolták a Microsoftot, hogy tisztességtelen módon integrált a Teams szolgáltatást az Office-ba. Az Európai Bizottság szerint nem csak a Slack panaszkodott emiatt, hanem mások is. Részleteket azonban nem közölhettek.

A Microsoft azt mondja, folyamatosan egyeztet az EB-vel, nyitott az olyan megoldásokra, amelyek eloszlatják az aggodalmakat és az ügyfeleket szolgálják.

Az EU trösztellenes hatósága állítólag most a Microsoft riválisaival egyeztet a redmondiak ötletéről.

Azóta történt

Előzmények