Ilyen új Windowsok jönnek a nyáron

A végleges megjelenésről még csak annyit tudni, hogy valamikor nyáron lesz, de a Microsoft ma bejelentette, hogy milyen kiadásokban érkezik az új operációs rendszer, a Windows 10.

Ezekben az elnevezésekben nem látható a korábbiakhoz képest nagy újítás. A konzumer piacra szánt, asztali gépekre készült kiadást Windows 10 Home-nak nevezik majd, ezt ajánlják a desktop gépekre, illetve a legtöbb laptopra. Ez a változat a Windows 10 fő és alapvető funkcióinak többségét hordozza majd, mint például a vadonatúj Microsoft Edge böngésző, a Windows Hello arcfelismerés, illetve a szokásos natív alkalmazások.

A következő verzió a Pro lesz, az üzleti változat kis- és közepes vállalkozásoknak, mely ugyanolyan képességekkel rendelkezik, mint a Windows 8 Pro, vagyis lesznek a cégek számára hasznos plusz funkciói.

Az univerzalitást hangsúlyozandó a többféle eszközön is használt Windows Phone is új nevet kap: hivatalosan Windows 10 Mobile-nak fogják hívni. Ez tartalmazni fogja az új, az érintőképernyős használatra optimalizált Office-t, valamint támogatja a szintén új, a felhasználási módok váltását segítő Continuum eszközt. A Mobile-nak lesz Enterprise kiadása is a nagyobb vállalkozások számára.

A fent említettek lesznek a fő kiadások, de a Microsoft összesen hét verziót ad ki, az említetteken kívül: Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education, valamint a Windows 10 IoT Core

Azóta történt

Előzmények