Letölthető a Windows 10 fejlesztői eszköztára

Tegnap az alkalmazásfejlesztők számára a Microsoft elérhetővé tette Windows 10 technikai előzeteséhez használható – még szintén nem végleges – fejlesztői eszköztárat.

A letöltéshez be kell jelentkezni a Windows Insider programba, a használathoz pedig a Windows 10 előzetesén kívül telepíteni kell a Visual Studio 2015 Community Technology Preview (CTP) 6-os változatát, illetve az eszköztárat, amely magába foglalja a szoftverfejlesztő készletet (SDK) is.

Microsoft Windows 10 fejlesztői eszköztár
[+]

A Microsoft az utóbbi években határozottan kiállt az egységes, eszközfüggetlen platform mellett (One Windows), így az alkalmazásfejlesztőknek is olyan segítséget kínálnak, hogy programjaik futtathatóak legyenek minden windowsos eszközön – a Windows 8 és a Windows 8 Phone esetében már komoly előrelépést tettek e téren, és az ígéretek szerint a Windows 10 még közelebb visz a kitűzött célhoz. Ezt segíti a kialakított univerzális alkalmazásplatform (universal app platform – UAP), melyet az év elején a barcelonai szakmai találkozón, a Mobile World Congressen mutattak be.

Előzmények